Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Anna ... (10211 niezalogowanych)
1019 Postów
Maniak
przez tych arabcow muzuman to chocby w samej norge to juz nie jedna kobieta plakala badz zostala zaszlachtowana niczym zwieze nawet w tym roku zginela mloda dziewczyna tylko dlatego ze niechciala za niego wyjsc za maz a w ich kraju juz to jest karane smiercia nawet zucie gumy jest obrazliwe i rowniez karane wystarczy pojechac do ich kraju jak sie skapna ze jestes katolikiem to nawet do restauracji niewpuszcza a tutaj TE CHUJE CHCA ROWNOUPRAWNIENIA
ZAZADAJ TEGO SAMEGO W ICH KRAJU TO CIE ZETNA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
u mnie w szkole jest w sumie większość muzułmanów ze względu , że oni maja darmowe te kursy no i u nas na zajęciach jeden chłopak z Afganistanu opowiadał o kraju i , padały pytania różne m.in. o bicie kobiet na co padła odpowiedz PRZECIEŻ TO JEST NORMALNE ,ŻE SIĘ BIJE KOBIETY!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Marcin :)
(Marcinlbn)
Początkujący
bad harry napisał:
ja też ich nie kocham . chodziło mi o to że w polsce też niektórzy mundrzy chłoszczą żony za wpuszczenie nie spokrewnionego mężczyzny . więc ten przykład był nie trafiony .

nie napisałem że chodzi o publiczne chłostę.

Dokładnie tak jak Nudnik Szpilkez pisze, oni wymagają od ludzi przestrzegania ich zwyczajów ale sami nie mogą sie dostosować, moim zdaniem jak tacy ludzi chcą mieszkać w Europie to powinni się dostosować do warunków europejskich a nie wdrażać swoje przekonania. Dyskutować można by długo na ten temat, z mojej perspektywy tylko widzę że rządy państw europejskich są bardzo otwarte na rożne narodowości nie patrząc w przyszłość... biorąc pod uwagę jak oni się mnożą to niedługo 50% europy to będą ciapaci... strach będzie z domu wyjść :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
justyna85 napisał:
u mnie w szkole jest w sumie większość muzułmanów ze względu , że oni maja darmowe te kursy no i u nas na zajęciach jeden chłopak z Afganistanu opowiadał o kraju i , padały pytania różne m.in. o bicie kobiet na co padła odpowiedz PRZECIEŻ TO JEST NORMALNE ,ŻE SIĘ BIJE KOBIETY!!!!

"normalnosc" jest pojeciem wzglednym, a dla chlopaka wychowanego w tamtej kulturze bicie kobiet jest codziennoscia i dlatego uwaza, ze to jest normalne .

Ja bylam kilka miesiecy temu w Oslo na kursie o przemocy w rodzinie - w zwiazku z tym, ze moi uczniowie ( ci dorosli) maja obowiazek frekwencji na 300 godz. nauki no. + 50 godzin nauki o spoleczenstwie . Na tym kursie bylo sporo nauczycieli, ktorzy wykladaja nauki o spoleczenstwie w swoich ojczystych jezykach i byla czesc z krajow muzulmanskich. Ci wlasnie ludzie wypowiadali sie cieplo o biciu dzieci , bo tym u nich wyraza sie milosc do dzieci i w tem sposob przekazuje im sie normy spoleczne = uczy tego co jest dobre a co zle . Byli wdzieczni swoim rodzicom za to, ze im dawali kary cielesne i nie potrafili zrozumiec ze to moze miec jakis negatywny wplyw na psychike dziecka .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Jeśli się dokładnie dopatrzeć, to Biblia też pisze o rózdze i biciu "syna" (dzieci) jako o wyrazie miłości...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
gama28 napisał:
Jeśli się dokładnie dopatrzeć, to Biblia też pisze o rózdze i biciu "syna" (dzieci) jako o wyrazie miłości...

Juz pisalam o fanatyzmie - to jest wlasnie moim zdaniem najgorsze m.in. w interpretacji Bibli i Koranu moze to i madze na papierze wyglada, ale nie koniecznie sie musi sprawdzac w praktyce .

Nawet nie mowie o biciu , ale nawet komentowanie tylko negatywnego zachowania i nie chwalenie pozytywnego zachowania to nieskuteczna metoda wychowawcza , a i w pozyciu miedzyludzkim tez nie robi kariery

Moim zdaniem najskuteczniejszya kara jest brak nagrody i pochwaly
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Łukasz Turski
(luki2312)
Nowicjusz
[video type=youtube][/video]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Tak, wiemy, wiemy; Poliz- (tudziez possij-) Party juz dzisiaj

Malo tego, wybieramy sie!.. A jak znowu bedzie niefajnie.. To znajdziemy Cie.. i zlozymy reklamacje..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Nudnik Szpilkez napisał:
przez tych arabcow muzuman to chocby w samej norge to juz nie jedna kobieta plakala badz zostala zaszlachtowana niczym zwieze nawet w tym roku zginela mloda dziewczyna tylko dlatego ze niechciala za niego wyjsc za maz a w ich kraju juz to jest karane smiercia nawet zucie gumy jest obrazliwe i rowniez karane wystarczy pojechac do ich kraju jak sie skapna ze jestes katolikiem to nawet do restauracji niewpuszcza a tutaj TE CHUJE CHCA ROWNOUPRAWNIENIA
ZAZADAJ TEGO SAMEGO W ICH KRAJU TO CIE ZETNA

Moge tylko skomentowac, ze macie szczescie, ze serwer tego forum jest w PL. Gdyby byl w N, sam chetnie przyczynilbym sie do tego, aby moderator forum poniosl konsekwencje za pozwalanie na propagowanie nienawisci rasowej - jest na to paragraf! Calkowita wolnosc slowa - tak, ale w jakichs formach! Poza tym forum to jest otwarte dla wszystkich - rowniez dzieci, ciekawe, czy Nudnik Szpilkez posluguje sie takim slownictwem w obecnosci swoich dzieci. Sorry, ale to juz patologia spoleczna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Taką samą patologią sa geje na przykład, wyłazi to na ulice, zachowuje sie prowokacyjnie, dzieci na to patrzą i pytają mamo a dlaczego ten pan z drugim panem sie całują? Co mam wtedy zrobic? Zmusic dzieci zeby sie odwrocily? A przeklenstwa w obecnosci dzieci mozna uniknac, poza tym jakie dzieci wchodzą na forum?? 17sto latki to juz nie dzieci, a moj 12sto letni syn na forum nie wchodzi, bo nic tu dla niego nie ma.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok